Nuorten SM-hiihdot Kontiolahdella 14.-16.2

Nuorten suomenmestaruuksista kilpailtiin Kontiolahdella 14.-16.2.20. Ohjelmassa olivat perjantaina sprintit, lauantaina yhteislähtökisa vapaalla ja sunnuntaina kisailtiin viestien merkeissä. Kankaantaan Kisalla oli edustusta kisaladuilla kaikkina kisäpäivinä.

Perjantai 14.2. sprinttipäivä, laji joka on vauhdikas ja tapahtumarikas. N18 sarjan sprintissä Kankaantaan Kisan edustajista Julia Junkkalalla oli epäonnea ja hän kaatui aika-ajossa, Tuuli Raunio eteni aina finaalin saakka ollen lopputuloksissa sijalla 4 vain 0,4 s pronssista. Konsta Mäntyvaara ei edennyt erävaiheeseen M18 sarjassa samoin kävi Jaska Liukselle M20 sarjassa. Päivän kruunasi Elias Mäkisen kova veto M18 sarjassa ja hän nappasi SM-pronssia sarjassaan. ONNEA Eliakselle mitalista!

Lauantaina 15.2. oli yhteislähtöjen päivä Kontiolahden vaativalla radalla. Aamun ensimmäinen startti oli klo.9 N18 sarjan 15 km vapaalla, Julia Junkkala ei startannut koska flunssa on vaivannut viime aikoina mutta Tuuli Raunio taisteli itsensä sijalle 5. ja Aino Pihlava (myöskin sairastelua taustalla) jaksoi sijalle 14.
Miesten puolella M17 sarjassa 20 km vapaalla Elias Mäkinen oli tosi lähellä mitalia tälläkin kertaa sijoittuen sijalle 5. häviten pronssin vaivaisella 1,6 sekunnilla. Harmillisesti Eliaksen katkesi sauva viimeisellä kierroksella, eli siinä saattoi mitalli karata. Samassa sarjassa Konsat Mäntyvaara oli lopputuloksissa sijalla 9. Sarjassa M20 Jaska Lius oli sijalla 30. Pitää muistaa, että sarjoissa oli keskimäärin 80-100 osallistujaa eli pistesijat ovat kovan työn takana.

Sunnuntain 16.2. viesti oli ehkä värikkäin ja odotetuin laji. Odotusarvoa lisäsi sekin, että Kankaantaan Kisalla on menossa Viestikultaa vuoteen 2022 mennessä-projekti. Tavoitteena siinä on kultaa sekä naisten että miesten puolella. Epäonneksemme emme saaneet M18-sarjaan joukkuetta, koska Tuukka Kupiainen joutui jäämään kotiin korkean kuumeen vuoksi.
Naisten sarjassa N18 kantoivat menestyksen taakan kuitenkin harteillaan hienosti. Tuloksena oli SM-hopeaa joukkueella Aino Pihlava (p), Julia Junkkala (v) ja Tuuli Raunio (v). ONNEA tytöille!

Mukana kisareissulla oli huippuhyvä huoltotiimi ja iso joukko hiihtäjien vanhempia ja tuttavia!

Latutilanne 1.2

Vihdoinkin saimme lunta!

Nokian kaupungin tiedotteen mukaan

Perinteisen ja vapaan ladut on ajettu pe 31.1.20 aikana Koukun majalta- Porintien alitukselle ja sieltä Ylöjärven suuntaan Hopeatielle saakka. Latujen kunto kohtalainen.

Ajankohtaista latutilannetta voi seurata karttasovelluksella

https://www.nokiankaupunki.fi/vapaa-aika/liikunta/talviliikuntapaikat/ladut/

Majan aukiolosta tiedotamme tulevan viikon aikana!

KISALLE SM-VIESTIKULTAA 2022 MENNESSÄ SEKÄ TYTÖILLE ETTÄ POJILLE

Projekti resurssien parantamiseksi ja hyvän joukkuehengen luomiseksi, tavoitteena viestikullat sekä tytöissä että pojissa.

Projektin tavoitteena on kerätä Kisan nuorten hiihtäjien leiritykseen, valmennukseen ja välineisiin rahaa ja pienessä määrin myös suksihuoltoon, jotta SM-viestikulta on mahdollinen vuoteen 2022 mennessä.
Saada yhteistyökumppanit, niin yksittäiset henkilöt kuin ryhmät, yhteisöt tai yritykset, haluamaan mukaan tähän tuplasti voittavaan joukkueeseen. Samalla yhdistetään voimia niin Nokian Kankaantakana kuin Teiskossa, Tampereella, Siivikkalassa, Sastamalassa ja Isossakyrössä sekä erityisesti Vuokatissa, jossa useimmat alla mainituista hiihtäjistä harjoittelevat. Parannetaan näkyvyyttämme ja samalla uskottavuuttamme, jolloin tämä ikäänkuin ruokkii itseään.

Mukana hiihtäjät:
Tuukka Kupiainen (15)
Elias Mäkinen (15)
Konsta Mäntyvaara (15)
Lari Laine (19)
Jaska Lius (18)
Julia Junkkala (16)
Aino Pihlava (16)
Tuulia Raunio (16)
sekä muut?

Projekti jakaantuu kolmeen erilliseen projektivuoteen. Äitienpäivä olkoon joka vuosi edellisen kauden loppu ja uuden alku. Sponssorilista uusitaan aina ko.ajankohtana.

Samalla polkaistaan käyntiin myös suksihuollon aloitus. Tarkoituksena on olla huollon osalta paikalla ja parhaassa ”tikissä” nuorten SM-hiihtoviestien viikonloppuna. Joukkueelle varataan huoltotila, joka toimii kaikkien kokoontumispaikkana, infopisteenä ja yhteishengen nostattajana, yhteistyökumppaneiden mainosalustana sekä fanien ihmettelyn aiheena ja vastustajien kauhun lähteenä.

Järjestetään fanimatka SM-viesteihin, mikäli riittävä määrä osallistujia löytyy.

JOS EMME USKO TÄHÄN ITSE, EI SIIHEN USKO MUUTKAAN !!!!!!!!!